Rajasthan Police Constable Answer Key 2018, All Date Asked Questions

By | February 24, 2018

Rajasthan Police Answer Key 2018:- Dear candidates, Who have successfully appear in the Rajasthan Police Online Exam on different dates, They all are curious to search Rajasthan Police Constable Answer Key 2018. We have provided below the Rajasthan Police Answer key 2018 Date Wise also. You can check & download your Rajasthan Police Set Wise Paper Solution PDF.

Rajasthan Police Constable Answer Key 2018

राजस्थान पुलिस आंसर की :- Rajasthan Police Recruitment authority releases 5390 various constable Post like as GD, Driver, Operator etc. After the examination candidates are looking for Rajasthan Police Constable Answer Key 2018. Police department of Rajasthan will be soon Declare Raj Police Constable Exam answer key 2018 after 10-15 days of examination. We will upload here Rajasthan Police answer key 2018 All dates just after the exam. So you can stay connected with us for Rajasthan Police Paper Solution. You can also check here Rajasthan constable exam 2017 cutoff marks. Soon the department will announce Rajasthan Police Constable cutoff with result. Here our team will release expected cutoff of Raj police constable exam.

Rajasthan Police Constable Answer Key 2017

Rajasthan Police Answer Key 2018 PDF Download

The Examination authority releases the Raj Police Constable Answer key and cutoff marks for Rajasthan police constable exam 2018 in the Month of March, 2018. We will upload Rajasthan Police Date Wise Answer Key 2018 and cutoff marks based on experts and coaching centers just after the exam. This year the Examination body conduct the police exam through online mode. The Rajasthan Police Recruitment Board announce the Rajasthan Police Exam Date 2017 that it will start from upcoming days. Candidates are able to download their police constable exam paper wise answer key also. You can also download Raj Police Constable Exam Solved Papers from here. Firstly we will publish here Rajasthan police constable exam 2018 answer key, expected cutoff marks and solved papers.

Rajasthan Police Constable Paper Solution PDF Check

  • Department Name:- Rajasthan Police Recruitment Board
  • Designation:- Constable (GD, Driver, Operator)
  • Total Vacancy:- 5390 Posts
  • Exam Date:- Update Soon
  • Answer Key Release Date:- After 10 days from the exam
  • Status:- Update Soon
  • Official Site:- http://police.rajasthan.gov.in/

Rajasthan Police All Date Asked Questions

Candidates can check also the Rajasthan Police All Date Asked Questions here. Applicants can take a rough idea from these tentative Police Constable asked questions in the exam also. Rajasthan Government has been conduct written examination, physical and interview for candidates. This exam was conducted at various centres in all over Rajasthan. A lot of participators have enrolled in this exam. After successfully completion of exam, candidates can get Rajasthan Police Constable Exam 2018 Answer Key from the official website police.rajasthan.gov.in. Candidates can get Rajasthan Police Answer Sheet Series B from below.

Q.1 Panchana Band is situated at ?
A. Dausa
B. Sawai Madhopur
C. Karauli
D. Kota
Answer: Karauli
Q.2 Darrah Wildlife Sanctuary is Situated at ?
Answer: Kota
3. Jawahar sagar dam is situated in which district ?
Answer: Kota-Bundi
4. Which river is called Ganga of Vaagad and Kandhal
5. Indian Postal department relesases Ticket on “Phad” of which folk Deity / Lokdevata ?
Answer – Devnarayan ji
6. Dhari Sanskar is popular in which tribe of rajashtan ?
7. Who is remembered as “Mewad ka Rakshak” ?
Answer – Maharana Pratap
8. Main fair of Gogaji is held in Gogamedi, while second fair is held in ?
9. Main motive of Right to Information(RTI) Act is ?
Answer – Transparent Governace/ Prashasha
10. Headquarter of ISRO is at ?
Answer – Bangalore
11. Who is New Chief Justice of India ?
Answer – Altamas Kabeer
12. Who is current Home Minister of India ?
Answer – Sushil Kumar Shinde
13. Narayan Kartikeyan is related to which sports ?
Answer: Formula 1 Car race
14. Dang Kshetra Vikas is related to which area ?
Answer: Kota-Bundi-Sawai Madhopur-Dholpur
15. Solar Energy Enterprises Zone (SEEZ) is in district of ?
Answer: Jaisalmer-Badmer-Jodhpur
16. Which district do Not have River ?
Answer: Bikaner-Churu
17. Som, Kamla, Amba Irrigation project is located in district ?
Answer: Dungarpur on Soma and Gomti River
18. Indian Railway Minister who presenteD Rail Budget 2012-13 is ?
Answer: Dinesh Trivedi
19. Geeta Choudhary is related to sports of ?
Answer: Judo
20. Racer Usain Bolt is from which country ?
Answer: Zamaica
21. Police University in Rajasthan is annouced for which district ?
Answer: Jodhpur
22. Famous Gazal singer Jagjit Singh was born in ?
Answer: Sri Ganganagar
23. Maximum working days in MNREGA is ?
Answer: 100 Minimum – Need discussion on Maximum No. of days
24. Vaishnav jan to tene kahiye Bhajan is written by ?
Answer: Narsinh Mehta
25. First player to win Medal in London Olympics 2012 is ?
Answer: Gagan Narang
26. What is use of Carburetor in Bike ?
Answer: To Mix Air and Petrol
27. Mangarh in Banswara district of Rajasthan is known for ?
Answer: Tribal people killed by British / English
28. First station of Thar Station while train comes from Pakistan ?
Answer: Munnabao
29. Sun Light is useful for Human because of ?
Answer: Provides Vitamin D to skin
30. Bhabha Atomic Research Centre (BARC) is located at ?
Ans: Trombay, Mumbai
31. Nangal dam in Bhakda-Nangal Project is constricted on river ?
Sutlej River
32. First Month of Hijri calendar is ?
Answer: Muḥarram
33. Khalsa Panth is established by ?
Guru Govind singh
34. Bidi is made from Leaf of which tree ?
Ans: Tendu
35. Natani Ka Chabutara is made on which Lake ?
Answer: Pichola Lake, Udaipur
36. Marumahotsav is held in ?
Answer: Jaisalmer
37. Kalpvrikha of Desert is ?
Answer: Khejadi
38. Which one is not Hard water lake ?
Answer: Kaylana Lake, Jodhpur
39. Dulari Scheme is related to ?
40. Tejaji Fair is held at ?
Answer: Parbatsar, Nagaur
41. Patawon ke Haveli is situated at ?
42. Banas river has which dam ?
Answer: Bisalpur Dam
43. Vansthali Vidyapeeth is located in district of ?
Answer: Tonk
44. Talchapar is famous for ?
Black Deer reserve / Abhyaran
45. Great Indian bustard is ?
Answer: Godawan – State bird of Rajasthan

Rajasthan Police Answer Key 2018 By Famous Coaching Institutes

Coaching Name

Link Download
Rajasthan Police Constable Clear Vision Answer Key 2018

Update Soon

Rajasthan Police Utkarsh Coaching Answer Key 2018

Release Soon
Rajasthan Police Manthan Coaching Answer Key Download

Update Soon

Rajasthan Police Constable Abhigyan Coaching Answer Key

Update soon
Rajasthan Police Shree Ram Coaching Sikar Answer Key 2018

Release Soon

Rajasthan Police Constable Parishkar Coaching Answer Key 2018

Update Soon
Rajasthan Police Constable Adhigam Coaching Answer Key 2018

Update Soon

Rajasthan Police Constable Vijeta Academy Answer key

Release Soon
Rajasthan Police Constable Singham Coaching Answer Key 2018

Release Soon

How to Download Rajasthan Police Constable Answer Key 2018 Online

Applicants who are facing a problem to download their Rajasthan Police Constable Answer Key, than they can follw these given simple steps below:-

  • First of all, Visit the official site of Rajasthan Police Provided above.
  • Now official window will be open.
  • Click on the Rajasthan Police Answer Key 2018.
  • A PDF file will be open
  • Match your answers with official answer key of Rajasthan police.
  • Estimate your selection.

Rajasthan Police Constable Exam 2018 Answer Key

Rajasthan Police Constable Answer Key 2018 is to be released at official site. Answer key is release in a PDF format. Candidates can download their Rajasthan Police Driver answer sheet from the official portal. Candidates who are searching for the Rajasthan Police Constable Answer Sheet have reached the right venue. Here we are providing you the answer sheet of the exam.

Check Raj Police Official Site:- Click Here

Rajasthan Police Answer Key 2018 Set A, B, C, D

Rajasthan Police Constable Exam 2017-18 have 3 parts i.e. Section I have Aptitude Test Questions while Section II & III have 90 GK Questions. Exam paper has four sets of paper A, B, C, D with ¼ negative marks. After the exam answer key released at official website. The Rajasthan Police Constable Answer Key helps a candidate to guess about their performance in the exam and appropriate calculation of Rajasthan Police Constable Exam Cutoff by which they can see their position among all other candidates. We have suggest to candidates that they have a patience till the authority release it officially, We will update it soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *